Juletog på Sjælland – December 2022

Lørdag den 10. december var jeg tidligt om morgenen taget en tur til det Sjællandske. Her kørte Nordsjællands Veterantog i samarbejde med Danmarks Jernbanemuseum fra København til Borup, hvorfra de rejsene kørte videre med bus til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Da Nordsjællands Veterantog desværre ikke har nogen køreklar damplokomotiver, var det Danmarks Jernbanemuseums K 563 samt de brune vogne der blev benyttet her til.

I det vestsjællandske, kørte der også juletog mellem Gørlev-Høng-Slagelse, hvor det her er Vestsjællands Veterantog med damplokomotivet OHJ 38.

Dagen startede ud med at følge Danmarks Jernbanemuseums materiel transport fra Odense til Roskilde, hvor til MY 1135 trak de 4 brune vogne + GS godsvogn. Desværre var det endnu for mørkt til at få nogle brugbar billeder ud af det, men et video klip fra Viby Sjælland blev det dog til. Efter dette kørte jeg til Roskilde, hvor det blev til lidt billeder af stammen, hvor K 563 var blevet koblet på, og toget var klar til at køre mod København.

Jeg kørte så til Trekroner, hvor det blev til et par billeder af toget. Herefter kørte jeg til København, for at se om det var muligt at få et par billeder af toget inden det skulle afgå fra spor 2. Desværre er stedet mellem Kbh H og Dybbølsbro ikke det mest fotogene, så herfra blev det hellere ikke til nogen billeder, men dog lidt video.

Så jeg kørte videre til Carlsbjerg viadukten, hvor jeg fik et par billeder af toget på vej op af bakken mod Valby, godt med røg og damp 🙂 Herefter forsatte jeg hastigt videre til den gamle englænder bro mellem Viby SJ og Borup, og nåede lige frem til at få et par billeder af toget her også. Derefter gik turen videre til Borup, hvor det blev til lidt billeder af toget holdende i spor 2 i det flotte vejr.

Turen gik nu vest på, og jeg kørte til Gørlev, hvor det først blev til et billede af OHJ 38 med toget lige i udkanten af byen. Herefter en del billeder fra området ved Gørlev, hvor der blandt andet skulle fyldes vand på. De sidste billeder er taget først i udkanten af Gørlev, mellem Gørlev og Høng, et enkelt fra Høng station, og så et par ved Havrebjerg.