Juledamptog (3 stk.) – December 2019

Lørdag den 14. december var jeg taget en tur til Sjælland, da der kørte hele 3 normalsporede damplokomotiver. Det var henholdvis Danmarks Jernbanemuseum i samarbejde med Nordsjællands Veterantog  med DSB K 563 som kørte fra København til Borup, hvorefter Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm hentede de rejsende i busser, og de blev kørt til museet. Nordsjællands Veterantog kørte også selv med SJ S2 1307 fra Helsingør til julemarked i København og retur. Vestsjællands Veterantog med OHJ 38 kørte mellem Høng – Slagelse og Gørlev et par ture i løbet af dagen.

Jeg startede ud med at køre til Roskilde Remise, hvor K 563 var ved at blive gjort klar til at køre mod København og da solen endnu ikke var stået op, blev det ikke til så mange billeder her fra. Jeg kørte videre mod Hedehusene, hvor det blev til lidt video fra K 563 på vej mod København. 

Så gik turen ellers mod Rungsted Kyst, hvor SJ S2 1307 var ved at være klar i remisen, og blev vendt på drejeskiven, så den var klar til solo at køre mod Helsingør. Da det begyndte at nærme sig afgang, kørte jeg mod Kokkedal station, hvor SJ S2 1307 kort tid efter passerede nord på.

Så gik turen ellers mod Fisketorvet, nærmere bestemt tag parkeringen, hvor jeg havde håbet at få K 563 på vej mod hovedbanegården, men jeg kunne se på røgen at den allerede var kommet der til, så jeg kørte mod Reventlovsgade, lige ved hovedbanegården, hvor jeg var heldig at få ledig parkerings plads, så et par hurtige billeder her fra blev det også til. 

Dernæst kørte jeg mod Charlottegårdsvej, Hedehusene, som jeg også var forbi i forbindelse med afskedsturen for S 736, her fik jeg par billeder af K 563 på vej mod Borup.

Nu gik turen så videre til Klampenborg, ved Eremitagesletten, hvor jeg før havde  tænkt jeg ville se om det kunne være en foto mulighed. Desværre var strækningen ikke den bedste i forhold til buske langs sporene, men et billede af SJ S2 1037 blev det da til. Herefter kørte jeg mod stationen, hvor der var et ophold på godt 10 minutter, hvorefter der kørtes videre mod København. 

Jeg kørte herefter videre mod Roskilde, hvor K 563 efter planen burde ankomme for få fyldt vand på. Men da jeg kom frem kunne jeg se at der allerede var kørt retur til Borup, så det blev til at par hurtige billede af MZ 1401. Så kørte jeg ellers mod Borup, hvor K 563 med vogne holdt i spor 2.

Herefter kørte jeg mod Slagelse for nu at følge OHJ 38, som jeg først fik lidt uden for Slagelse ved Valbygårdsvej. Efter toget var passeret her kørte jeg mod Slagelse station, og fik et par billeder imens der blev foretaget omløb. Herefter gik turen igen mod Valbygårdsvej, da toget var på vej mod Høng igen. Herefter videre til Høng station, til Rævemosevej, og videre til Gørlev station hvor der blev foretaget omløb igen. Da turen gik mod Høng for sidste gang, kørte jeg igen til Rævemosevej, og sluttede så af med et par billede af toget igen i Høng. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.