Tyskland – BR 218 med AKE-Rheingold til Westerland – Marts 2023

Søndag den 26. marts var jeg taget syd på, da “AKE-Eisenbahntouristik” skulle køre om eftermiddagen til Westerland/Sylt med 2 stk BR 218 samt de flotte AKE-Rheingold vogne.
På vej mod grænsen gjorde jeg stop først mellem Rødekro og Tinglev, hvor det blev til et billede af Hector Rail 241.001 med et nordgående godstog. Herefter rykkede jeg mere syd på til Fårhus, og fik endnu et billede af Hector Rail 241.008 med nordgående godstog.

Så kørte jeg til Fleggaard og fik klaret de planlagte indløb, så hurtigst som det nu var muligt, når det halve af Jylland har tænkt det samme 😉 Efter dette gik turen mod syd for Husum, hvor jeg havde udset mig et par steder et par mulige steder at fotografere AKE-Rheingold toget. Jeg var i god tid, så vente tiden blev også brugt til at fotografere hvad der kom forbi af “almindelige tog”. De første par billeder af et sydgående IC tog med 2 flotte rød/blå BR 218. Få minutter efter dette et nordgående regional tog, med en noget mere kedelig BR 245. Lidt tættere på Husum blev det til et billede af en 648 458 (ala en Dansk Lint).

Jeg kørte herefter længere syd på, for at se om jeg kunne finde et sted hvor solen ikke var helt direkte modlys for de nordgående tog. Det lykkes at finde et nogenlunde sted mellem Friedrichstadt og Lunden.
Jeg var stadig i god tid, så jeg satte mig til at vente, og afventede hvad der ellers måtte komme forbi af tog. Efter have ventet godt en times tid begyndte jeg at blive en smule nervøs for hvorfor der dog ikke kørte nogen tog. Så jeg kiggede i DB´s app og kunne se der var Stellwerk problemer omkring Itzehoe.
Så var gode råd jo dyre, og heldigvis fik jeg fra en bekendt info om at toget istedet ville køre over Jübek til Husum. Så gik det ellers op til Husum igen, og ud af den enkelt sporede strækningen mod øst, som kommer fra Jübek. Da jeg ikke havde undersøgt mulige fotosteder på denne bane hjemme fra, så blev det lige hvad jeg hurtigt kunne frem på Google Maps, og jeg fandt et fint sted, hvor solen så ud til at så helt fint. Det viste sig dog da jeg kom frem, at det var ved en delvis nedlagt overkørsel, og at vejen til den nok var også ret tvivlsom, men frem kom jeg da. Så frem med kamera udstyret og jeg fik stillet op og stod så klar til toget skulle passagerer. Fra hvor jeg stod kunne jeg se op til enden af vejen jeg var ankommet fra, og derved lå der en gård. Jeg kunne nu pludselig se at nogen der var ved at lukke en hegnsport som gjorde jeg ikke kunne køre den vej tilbage. Men den vej tilbage skulle jeg jo, for der var ikke andre veje videre. Så jeg gik hen til bilen i rask fart, og kørte op til den lukkede port og vurderede lidt om jeg kunne køre uden om den, men med chance for at sidde fast i marken, så valgte jeg at vandre op til huset, og bekende kulør.
Det var heldigvis en rimelig forstående tysker der lukkede op, og jeg fik beklaget jeg ikke var klar over vejen var privat, og undskyldte mange gange. Jeg fik herefter lukket porten op, og måtte nu skynde mig videre for at finde et nyt sted.

Efter have kørt godt 1 km mod den næste overkørsel kunne jeg i det fjerne høre et horn som jeg nok kunne regne var fra en BR 218, så jeg rasede derefter mod overkørslen, men desværre var det for sent, og det blev kun til et par bagskud af de 2 BR 218 med AKE-Rheingold vognene. ÆV også 🙁

Nå men håbet var jo ikke helt tabt endnu, for der var stadig en chance for toget nu det ikke helt kørte efter planen skulle have et lidt længere ophold i Husum. Så jeg kørte rask afsted mod Hattstedt lige nord for Husum. Jeg valgte at placere mig ved stationen, hvilket var meget heldig, da jeg kunne se der var grønt signal mod nord/vest. Efter få minutters ventetid kom de 2 flotte BR 218 så med AKE-Rheingold vognene, og det blev til et par rigtig flotte billeder af toget.

Nu gik det jo så godt, så jeg forsatte videre mod Klanxbüll for at se om jeg kunne nå at få flere billeder af toget. Da jeg kom lidt uden for Niebüll på vejen mod Klanxbüll, kunne jeg nu se toget, og jeg fik langsomt overhalet det på vejen som løber stort set parallel der ud mod. Heldigvis kunne jeg se det satte farten ned, da det skulle krydse med et andet tog mellem Niebüll og Klanxbüll. Så jeg forsatte videre rundt om Klanxbüll, og længere ud mod dæmningen. Jeg nåede hertil i god til og fik her endnu en række flotte billeder af toget. Efter en lang dag som startede lidt træls ud, gik turen nu hjem af igen 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.