Danmarks Jernbanemuseum – Afhentning af damplokomotiver i Randers – 17-04-2024

Tordag den 18. april om eftermiddagen kørte Danmarks Jernbanemuseum fra Odense til Randers med MY 1135 samt de brune vogne og en række blandende vogne. I Randers skulle de 6 damplokomotiver A 159, Cs 246, Fs 263, Ks 273, Hs 363 og Hs 415 hentes for at komme til Odense, og derfra senere videre til det nye magasin i Marslev. Det var dog ikke direkte tur fra Randers til Odense, da man i løbet af torsdag til fredag nat kørte til Struer, for at hente alt materiel fra Struer Jernbaneklub, som skulle videre til Veteranbanen Haderslev Vojens. I løbet af fredag aften kørtes der så videre fra Struer mod Fredericia over Herning. Og sidst på eftermiddagen lørdag kørtes der så mod Vojens med materielet fra Struer Jernbaneklub, mere her om senere i en anden post.

Om torsdagen startede jeg ud med at fotografere toget mod Randers, ved Hylke som ligger lige før Skanderborg. Herefter rykkede jeg til Mundelstrup, hvor jeg fik prøvet en lokation, jeg aldrig rigtig har testet før, mest fordi stedet ikke er særlig interessant, men med det snarlige indryk af master på strækningen, måtte det i kassen. Derefter gik turen hurtigt videre mod Randers, og jeg nåede lige frem i tid til at få en række billeder af toget passere Randers Regnskov.

Efter ankomst til Randers, blev der rangeret til spor 4 og foretaget omløb, og derefter trykket ind på Danmark Jernbanemuseums område. De 6 damplokomotiver havde holdt forholdsvis klar, da der ikke gik så lang tid igen, før at stammen blev samlet.

Da det begyndte at nærme sig afgang mod Langå, kørte jeg ud til Stevnstrup og ventede på toget. Da der opstod lidt tekniske problemer lige efter overkørslen i Stevnstrup, blev det til en hel del billeder her fra.
Til slut en række billeder fra Langå spor 4, hvor toget skulle holde frem til sporspærring, så der kunne forsættes videre mod Struer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.