Danmarks Jernbanemuseum – Fejring af Jernbanen fylder 175 år – Kørsel med Odin

Som tidligere beskrevet, så fejrede DSB, Banedanmark og Danmarks Jernbanemuseum i et fælles arrangement på Københavns Hovedbanegård, at den første danske jernbanestrækning åbnede for 175 år siden. I forbindelse med dette, var Odin – Danmarks første lokomotiv, kommet en tur til København. Odin var blevet transporteret om lørdagen pr lastbil til Centralværkstedet.

Søndag morgen da Danmarks Jernbanemuseum var ankommet til Gb med MY 1135 + vogne, rangerede MY 1135 med Skovvognen, CC 322 + Grønholtvognen, DJDS C 2 samt en åbengods vogn til Centralværkstedet. Da Odin ikke selv måtte køre på området blev den rangeret til toget af Køf 290.
Herefter rangerede MY 1135 hele toget til spor 1 på København H.

Arrangementet startede klokken 8.45 ved at Københavns jernbaneorkester spillede i ankomsthallen.
Klokken 9.00 var der så taler af først Adm. direktør for DSB Flemming Jensen, som herefter gav ordet til Transportmister Trine Bramsen. Herefter tog Hakon Iversen fra Banedanmark over og til slut Steen Ousager fra Danmarks Jernbanemuseum.

Efter denne velkomst forsatte arrangementet ved spor 1, hvor henholdsvis EB 3201 + EB 3240(nummer 1000) og selvfølgelig damplokomotivet Odin var at finde. Transportminister Trine Bramsen skulle også prøve at køre med Odin, hun skulle selvfølgelig have en kittel på. Af selve denne kørsel blev det ikke lige til nogen billeder af, da jeg forsætte ud for at følge kørslerne med MY 1135.

Sidst på dagen blev det til lidt billeder af Odin på vej mod Centralværkstedet, inden turen igen gik hjem af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.