Danmarks Jernbanemuseum – Festdag for ODIN

Lørdag den 15. september havde Danmarks Jernbanemuseum inviteret til festdag for at fejre at en kopi af ODIN, Danmarks første lokomotiv nu er færdig bygget. Arbejdet med at bygge en kopi af ODIN blev sat i værk af den forhenværende chef for Danmarks Jernbanemuseum, Poul Thestrup. Da de originale tegninger af ODIN ikke findes mere, er grundtegninger udarbejdet af to engelske specialister Michael R. Bailey og John P. Glithero, som har udført en lang række lokomotiv og arkivstudier omkring projektet. Projektet med at bygge ODIN er startet i 2005, og nu færdig her i år 2018, så det har været 14 år under vejs. ODIN er bygget i remisen i Roskilde, hvor Jørgen Lindevall og en gruppe af museets frivillige har været drivkræfterne bag projektet. Det har også være nødvendigt at få flere eksterne firmaer til at fremstille special lavede dele til ODIN, særligt i forhold til kedlen, der skal være godkendt forhold til en række krav. 

Dagen startede med at direktør Steen Ousager bød velkommen ved drejeskiven og fortalt omkring det arbejde der var gået i forvejen for ODIN, samt hvorfor netop bygge ODIN.
Herefter blev ODIN kørt ud på drejeskiven, hvor den blev fremvist imens den blev drejet omkring, så man selvfølgelig kunne se den fra alle vinkler. Efter fremvisningen blev ODIN kørt til de 2 vogne CC 322(Skovvogn fra 1880) samt landets ældst bevarede personvogn Grønholtvognen fra 1862. Efter at disse fra koblet på, blev der kørt mod Dronning Louise Station, hvorefter der var mulighed for at få en tur med Odin på museet havnebane. Herefter bød museet en en gratis pølse/brød, samt en ODIN-øl, brygget specielt til dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.