Danmarks Jernbanemuseum – Flytning af Damplokomotiver + Køf til Randers – September 2021

Søndag den 26. september kørte Danmarks Jernbanemuseum med MY 1135 fra Odense til Randers. Med var en række af de brune personvogne, samt godsvogne. Men der ud over var de 6 damplokomotiver(C 708 – D 871 – E 991 – H 800 – R 963 – S 736) der tidligere på måneden blev flyttet til Odense også med. Og som det ikke var nok, var der 4 stk Köf med fra Odense, 2 fra Fredericia, og 1 fra Aarhus. De 7 stk Köf er solgt af DSB til Jernmanden i Randers, og Danmarks Jernbanemuseum stod så for transporten til Randers.

Jeg startede ud tidligt om morgenen med at køre til Hedensted, hvor de første billeder blev taget lidt nord der fra. Herefter kørte jeg videre til Hovedgård. Her blev det til lidt vente tid, da man måtte stoppe op lidt før Hovedgård pga. luft problemer. Da det var blevet fikset kunne der forsættes videre nord på, og det blev til et par billeder.

Derefter kørte jeg til Skanderborg station, hvor toget kom ind, da man efterhånden var kommet en del efter planen.
Så efter et par hurtige billeder kørte jeg til Stilling, hvor det igen blev til en hel del vente tid, da luften stadig drillede.
Da man endelig kunne forsætte var toget godt 2 ½ time efter planen.

Jeg havde lidt håbet på toget også ville komme ind i Hørning, så efter toget var passeret ved Stilling forsatte jeg hurtigt til mellem Hørning og Hasselager. Desværre kunne jeg se netop som jeg kom der til, at man ikke var kommet ind og forsat videre. Så turen gik hurtigt videre til Åhavevej i Viby, hvor jeg fik et billede af toget mod Aarhus.

Så skulle der foretages omløb, og jeg kørte til Brabrand. Efter toget var passeret her gik turen til lidt før Hadsten ved Kollerup Gods, hvor det blev til nogle fine billeder. Efter dette kørte jeg til Langå, hvor man kom ind også. Fra Langå forsatte man i venstre spor, for nemt at kunne rangere til remise området i Randers. Så det blev til et par billeder lidt efter Langå, og til slut i Randers. I Randers af de forskellige Köf samt de 6 damplokomotiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.