Danmarks Jernbanemuseum – MY 1135 – Kørsel mellem Aarhus – Silkeborg – August 2021

I weekenden den 21-22. august kørte Danmarks Jernbanemuseum to kørsler hver dag mellem Aarhus og Silkeborg. Det var med MY 1135 og museets brune vogne, som var blevet flot vasket til kørslen. Jeg startede som tidligere blevet ud lørdag morgen med at følge transporten fra Odense til Aarhus. Da det begyndte at nærme sig afgang for den første kørsel, kørte jeg til Hasselager. Her drillede solen desværre lidt, så billedet her fra, blev ikke så vellykket.

Efter dette kørte jeg til Svejbæk, hvor det blev til et par billeder af toget i udkanten af byen. Så kørte jeg til Alling, og ventede ellers på toget skulle køre retur mod Aarhus. Det blev til et par fine billeder her fra, hvor solen også var med, og med Himmelbjerget i baggrunden. Så gik turen ellers ind til Aarhus, hvor det blev til lidt billeder af MY 1135 imens der blev foretaget omløb, samt et billede hvor MY 1135 holder flot i solen ved perron.

Lørdagens sidste billeder blev fra Alken, hvor toget igen kørte mod Silkeborg.

Om søndagen startede jeg så ud på Ringgadebroen og fik et par billeder af toget køre ud fra UF bænken, hvor det havde overnattet. Herefter blev det til lidt forskellige billeder af toget på vej mod perron. Da det begyndte at være tid til første kørsel, kørte jeg til Kongsvang. Her blev det til skønne billeder i den flotte sol. Jeg kørte videre mod Svejbæk igen, og denne gang havde jeg placeret mig i skoven mellem Svejbæk og Silkeborg.

Da der kørtes retur fra Silkeborg mod Aarhus, var jeg taget til mellem Ry og Alken, hvor det også blev til et par fine billeder. Så var der ellers en hel del tid der skulle bruges inden den sidste kørsel om eftermiddagen. Så disse blev brugt på Abø godstoget, som tidligere beskrevet. Efter dette kørte jeg til Laven, hvor jeg placerede mig på bakken med udsigt ud over Julsø og Laven. Det blev også til en række fine billeder her fra. Til slut, da der blev kørt mod Aarhus igen, havde jeg placeret mig i udkanten af Ry. Alt i alt to gode dage, med et godt udbytte 🙂

3 kommentarer

 • Maria Vallø Strauss

  Kære Simon
  Sikke nogle fantastiske billeder! Er der mulighed for jeg må anvende nogle af dem til vores markedsføring for kommende kørsler – selvfølgelig med dig tilføjet som fotograf.
  Med venlig hilsen Maria – danmarks Jernbanemuseum

 • Maria

  Kære Simon

  Mange tak! Kan jeg lokke dig til at sende nogle til mig via mail, så de er i en god opløsning?

  Med venlig hilsen Maria – danmarks Jernbanemuseum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.