Danmarks Jernbanemuseum – MZ 1401 med MY 1112 til Roskilde, og K 563 til Odense

Lørdag den 1. februar 2020 kørte Danmarks Jernbanemuseum med MZ 1401 til Roskilde, og med på turen var MY 1112 som normalt plejer at være en fast del af udstillingen. Den skal formentlig opbevares i Roskilde for at skabe plads til andre ting i udstillingen. Retur med fra Roskilde til Odense var så K 563, da den skal bruges i vinterferien, hvor der køres på museets egen strækning. 

Jeg startede ud i Odense tidligt om morgenen, hvor jeg fik taget de første par billeder imens der blev gjort klar til at køre mod Roskilde. Da det begyndte at nærme sig afgang, køre jeg nær ved Langeskov, hvor jeg hjemme fra havde udset mig en mulig foto lokationen. Efter et par billeder her, forsatte jeg videre mod Sjælland, og her var planen oprindelig at forsætte direkte mod Roskilde for at være sikker på at se MY 1112 på drejeskiven, men da jeg kom til Nyborg kunne jeg se jeg overhalede toget, så jeg tog chancen og fik også et par billeder af det ved Korsør Station. 

Så gik turen ellers videre med Roskilde, kort tid efter forlød det at der var signal problemer i Ringsted, så toget var blevet taget ind i Slagelse, så jeg skiftede taktik og tjekkede et par forskellige lokationer ud mellem Viby Sjælland og Kværkeby, og endte ud med et sted lidt før Borup. 

Efter at toget var på passeret, forsatte jeg så videre mod Roskilde remise, hvor jeg fik billeder af MY 1112 på drejeskiven, og at den blev skubbet i remisen. Inden jeg ankom til Roskilde var K 563 blevet trukket op til stammen bag MZ 1401, og kort tid efter forsatte turen så retur mod Odense. 

Her fik jeg først et par billeder ved Viby Sjælland, der næst lidt uden for Ringsted, og igen nær ved Korsør. Så kørte jeg mod Fyn, hvor jeg fik billeder af toget på lavbroen ved Storebælt, og efter den var passeret her kørte jeg til Marslev. 

Så kørte jeg videre mod Odense, hvor K 563 og et par andre vogne blev sat af, og andre vogne blev optaget, for at herefter kunne forsætte mod Padborg.
Til sidst sluttede jeg dagen af med et billede af toget på vej mod Padborg lidt uden for Odense.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.