DB Cargo med Z70 + MZ 1459 med gods fra FMC Rønland samt Herning – 06-03-2024

Onsdag den 6. marts kørte DB Cargo tidligt om morgen fra FMC Rønland, og ud over retur godset, var den ene af Midtjyske Jernbaners Køf, nemlig MjbaD Köff 29. Dagen før tirsdag aften, var MjbaD Köff 21 blevet kørt til FMC Rønland, da der ca. en gang om året byttes rundt på disse to, så der kan udføres service og vedligehold. Da der kun kørtes med 40 km/t gav det mulighed for at se toget en del steder under vejs imens turen gik mod Lemvig. Toget ses først ved Vrist, senere ved Strande, og ved Heldum Kirke.

Herefter er vi kommet til Lemvig, hvor der foretages omløb og den indlejede Nordjyske Jernbaner Z70 740 kommer i front af toget. Grunden til dette skyldes der fra Vemb og videre mod Herning-Vejle, er det nye signalsystem ERTMS, og dette er MZ 1459 ikke udrustet med. Så turen går videre fra Lemvig mod Skjern/Herning, og undervejs ses toget blandt andet ved Armose, nord for Vemb, ved Hover Å, syd for Lem. Ved ankomst til Skjern er der et kort ophold, imens der ventes på sporet mod Herning bliver ledigt. Derefter ses toget før Kibæk og igen efter Kibæk, da der igen her er et kort ophold i forbindelse med krydsning.

Toget er nu kommet til Herning, og her optages der en række lukkede vogne, og toget kan derefter forsætte videre mod Vejle/Fredericia. Toget ses først her ved Herning Værket, senere i Brande, hvor der igen krydses, og så i toppen af Grejsdalen. I Vejle rangeres der så MZ 1459 kommer i front af toget, da resten af turen fra Vejle til Fredericia, er det ATC der benyttes som togkontrolsystem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.