DB Cargo Scandinavia – Åbning af værksted i Fredericia – 27-10-2023

Fredag den 27. oktober var jeg om morgenen taget en tur til Fredericia. Jeg var nemlig blevet inviteret med til åbningen af DB Cargo Scandinavia´s nye værksted i Fredericia. Det nye værksted har til huse i DSB´s gamle værksted, og DB Cargo har lejet bygningerne over en 10 årige periode. Da man ikke kan komme til værkstedet uden at krydse spor, var der arrangeret kørsel fra Fredericia station. Dette stod Veterantog Vest med MT 152 + og en enkelt brun vogn for.

Efter velkomst ved Jens Damsgaard Gøtzsche(Head of Asset & Maintenance) og Birgit Wirth (CEO DB Cargo Scandinavia), holdt Dr. Sigrid Nikutta (CEO DB Cargo AG) en åbningstale.
Herefter var der en paneldebat omkring “New tailwinds for Danish rail freight”, en række forskellige aktører gav deres bud på hvilke udfordringer der er for at få mere gods på skinner, samt hvad de mente der skal til for at sætte skub i toget. Fælles så blev der generelt nævnt at der mangles en politiks plan for gods på skinner, mindre bureaukrati, og lavere kost.

Herefter var der en guidet rundvisning rundt i værkstedet. DB Cargo´s diesel samt elektriske lokomotiver ville fremover her blive serviceret, samt mindre reparationer vil også blive udført. Der vil dog stadig være behov for at sende lokomotiver til eksterne partner som fx TÅGAB i Sverige i forhold til ombygning af MZ lokomotiverne.

Dagen sluttede af med frokost, hvorefter turen gik tur med MT 152 tilbage til Fredericia station.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.