Mariager-Handest Veteranjernbane – Privatbane anno 1968 – 12-08-2023

Lørdag den 12. august inviterede veteranbanen til “Privatbane anno 1968”. Der blev kørt med den ny renoverede RHJ M4 (Kielervognen)(også kaldet Hadsund-Peter), som kom i drift tilbage i juni 2023, efter 54 års stilstand. Der ud over kørtes der også med skinnebussen HBS Sm 210 (Den røde rubin) og i Mariager var MHVJ M5 samt Triangelmotorvognene udstillet.

Dagen startede ud for mit vedkommende i Handest, hvor RHJ M4 netop var ankommet fra Mariager med en række inviterede gæster. Her var der en lille reception, og taler fra forskellige personer omkring det store arbejde der er lagt i RHJ M4 nu igen er drifts klar. Et stort tillykke skal der også lyde her fra.
Efter godt 45 minutters ophold i Handest, kørtes der retur til Mariager, og jeg fik en række billeder fra nogle af de klassiske steder under vejs.

Herefter var der en rundvisning i remisen ved Mariager, hvor Benjamin fortalte omkring arbejdet med istandsættelsen af OHJ 40 (en så kaldt Firchs Firkant). Der ud over arbejdes der på kedlen til damplokomotivet SB 1. Efter rundvisningen blev det til et par billeder af Sm 210´s ankomst til Mariager fra Handest. Klokken 13.00 var så første officielle afgang for RHJ M4 denne dag, og jeg fulgte toget fra Mariager, en række steder videre mod Handest.

Derefter kørte jeg til True, hvor Benjamins fine Ford A holdt på perronen. Efter lidt vente tid ankom Sm 210 så fra Mariager, og en række forskellige billeder med den blev taget. Herefter ankom så også RHJ M4 til True. Herefter var der så efter lidt tid afgang for Sm 210 mod Mariager og RHJ M4 mod Handest på samme tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.