MX 26 (Tørfisken) med Kopperstog i Nyborg – August 2021

Torsdag den 26. august havde jeg taget fri, for endnu en gang at se Kopperstoget i Nyborg. DB Cargo har nu overtaget kørslen fra CFL Cargo, som tidligere har kørt disse kørsler. På grund af længerevarende problemer med MY 28 (Victoria) som ATC, kørtes der fra Fredericia til Nyborg med en BR 185 foran MX 26, da MX 26 ikke har ATC. Ved ankomst på pladsen i Nyborg, blev 185eren så koblet fra, og der blev rangeret med de 2 vogne der var med.

Jeg startede turen lidt før Gelsted, hvor jeg fik et par billeder af toget i den flotte morgensol. Det blev så også det eneste sted med sol, da resten af dagen desværre fra grå og trist. Efter toget var passeret her kørte jeg til Marslev, og fik et billeder af toget passere ved Dansk Jernbane Klub´s hal, hvor også MY 1126 + de røde holdt i baggrunden.
Så gik turen ellers mod Nyborg, hvor det først blev til en række billeder fra pladsen imens der blev rangeret.

Da der blev trykket ned mod Koppers, var mit første stop ved Vandrehjemmet, hvor man kommer fint op i højden, og kan få billeder af toget sammen med Dyrehave Mølle. Derefter gik turen videre ned i byen, hvor det blev til en række billeder fra. Derfra videre til “villa kvarterne”, og så endelig ved til Avernakke hvor Koppers holder til.

Omkring 10:30 var man klar til at køre retur igen, og desværre kun med 1 vogn retur. Det blev til lidt forskellige billeder af toget på vej mod pladsen igen. På pladsen holdt også MY 1134 og MY 1158 med en række skærvervogne.
Så det blev til en række billeder af de 3 GM´er sammen imens der blev foretaget omløb, og lavet oprangering til afgang.

Jeg kørte så til Hjulby, hvor jeg afventede toget afgå fra Nyborg. Efter toget var passeret her, kørte jeg til Kauslunde, og fik igen et billeder af toget mod Fredericia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.