MY 28(Victoria) med Kopperstog i Nyborg – Marts 2020

Tirsdag den 31. marts havde jeg taget en halv afspasserings dags, for at opleve Kopperstoget i Nyborg. Lige som tagpladetoget som det normalt er CFL Cargo der køre, plejer det også være CFL Cargo der køre Kopperstoget. Men som tidligere skrevet kan CFL Cargo ikke køre for tiden, så DB Cargo kørte turen med Midtjyske Jernbaner’s MY 28(Victoria).

Turen startede ud med at køre tidligt hjemme fra, og det første stop på turen blev i Aarup. Her var der nemlig i planen indlagt et stop på godt 10 minutter. 
Victoria ankom med 5 vogne på krogen, netop som solen rigtig begyndte at stå op. Herefter gik turen ellers mod Nyborg hvor jeg var i fin tid til at toget ankom. 

Ved ankomst blev der koblet en åben vogn med metalskrot i foran Victoria, og der blev rangeret rundt med den og de 5 andre vogne på pladsen.
Efter godt en halv times rangering, var de klar til at trille mod Koppers med 3 vogne. 

Så jeg kørte hen til det første planlagte sted, nær ved en rundkørsel og Rema 1000, hvor der var en fin brandtrappe, hvor man kunne komme godt op i højden, og blandt andet få billeder af toget sammen med Dyrehave Mølle. Herefter kørte jeg ned midt i byen og fik et par billeder af toget på sin videre fært mod Koppers.

Dernæst gik turen videre, og jeg kom til at holde for rødt hvor toget skulle krydse over en større vej, så herfra blev det også til et hurtigt billede fra bilen. 

Så kørte jeg videre til “villa kvarter” området, som jernbanen går midt inde i på vej mod Koppers, og dernæst kørte jeg til Avernakke som er hvor Koppers har deres område. 
Her blev det også til et par billeder af Dyrehave Mølle med Victoria i front, inden toget ankom til Koppers. 

Ved omkring kl 10 var man klar til at køre fra Koppers igen, og her på vejen retur mod pladsen havde jeg valgt først at tage billeder ved en anden villa vej. 
Derefter kørte jeg ned til havnen, hvor det blev til billeder fra flere forskellige vinkler af. Så gik det hurtigt videre i bilen, og jeg holdt ind ved rundkørslen ved Rema 1000, og fik et par billeder nede fra jord højde i forhold til sidst. 

Så var toget ellers ved at være tilbage på pladsen, og det blev igen til flere forskellige billeder her fra. 

Dagen sluttede af med jeg kørte til Den Gamle Lillebæltsbro, hvor jeg fik billeder af tog på vej retur mod Fredericia. Desværre kom et Hectorrail tog dog i vejen på det sidste billede, men det er jo hvad der kan ske. 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.