MY 70 år – Ved remisen og havne kørsler – 01-06-2024

Lørdag den 1. juni startede arrangementet så rigtigt ved remiseområdet i Wittenberg(Historischer Lokschuppen Wittenberge). Jeg var der allerende ved en 9 tiden, så kig op på stationen og kiggede lidt “normale” tog ind, at jeg så stillede mig i kø omkring 9.30. Det blev en halv lang kø, og de begyndte først at sælge billetter klokken 10, hvor arrangementet blev startet ved en del af MY´erne omkring drejeskiven fløjtede. Det blev til lidt billeder omkring på området men da tiden nærmede sig klokken 11 kørte vi ud mod havne strækningen, da der ville være kørsel med MY 1142 + 3 passagervogne og MY 1138 her.

Det blev til en hel del billeder rundt på havnebanen, som går første stykke går langs banen mod øst (Belin), hvor efter man kommer til 2 spor, og herfra skiftes der så kørsels retning, hvor man kommer i en rundbane rundt på havnen og retur. Efter den første kørsel, kørte vi tilbage til remise området, og her holdt MY 1131 ved den fine gamle post, hvorfra man havde mulighed for at få førerumsturer inde på museets område. Igennem dagen blev flere forskellige MY vist frem på drejeskiven, og dem som var i drift, blev der typisk også gasset godt op, så man kunne nyde lyden også.

Klokken 13 var der så endnu en kørsel på havnebanen, og jeg var igen ude forskellige steder på strækningen og fotografere. Tilbage ved remisen, blev det til en del billeder af de opstillede MYer ved drejeskiven, det ser nu fantastisk godt ud med de mange forskellige farve layout side om side. Der var nu blevet skiftet rundt, så istedet for MY 1131 blev der kørt førerumskørsler med MY 1149.

Dagens sidste havnetur blev kørt klokken 15, og jeg fulgte selvfølgelig også dette tog rundt på banen.
Til slut en række billeder under på remise området, senere på aftenen var det tid til aften fotografering, mere her om i en senere blog post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.