MY Veterantog – Helsingør – Rødby Færge

Lørdag den 12. oktober var jeg taget en tur til Sjælland(og Lolland-Falster) for at følge MY Veterantogs tur fra Helsingør til Rødby Færge. Det var muligvis den sidste chance for at køre med MY Veterantog til Rødby Færge, da DSB stopper med at køre tog til Hamburg over Rødby Færge den 14. december, da Banedanmark starter på sporarbejdet for at gøre banen klar til den kommende Femern forbindelse. 

På grund af stor interesse var der hele 4 vogne med efter MY 1126, og der var booket helt op i alle vogne. 

Det første sted jeg havde planlagt at fotografere toget ved ved Møllevej, Nivå, som jeg også var forbi ved S 736´s afskeds tur. Denne gang var jeg dog kommet længere op af bakken og dermed et bedre udsyn over banen. Efter at toget var passeret her, kørte jeg mod Viby Sjælland hvor jeg fik et par billeder af toget på stationen. 

Så gik turen ellers ned mod Falster, hvor jeg havde udset mig en placering uden for Eskilstrup, hvor man kunne se sporarbejdet til opgraderingen af banen er i gang. Da der skulle foretages et kort ophold i Eskilstrup trillede toget stille forbi, og der var god tid til at komme hen til næste lokation. Den næste lokation var ved Lundegårde tæt på Rødby på Lolland.

Herefter kørte jeg til Rødby Færge, hvor det blev til et par billeder af toget imens der blev foretaget omløb, og nogle billeder fra broen over sporområdet, hvor man kan fornemme den tidligere storhedstid som har været.

2 kommentarer

  • Jonas

    En rettelse – til oplysning:

    “DSB stopper med at køre til Rødby Færge den 14. december” er ikke korrekt. Det er togene til Hamburg, der stopper med at køre via Rødby-Puttgarden og i stedet kører via Padborg. Men der vil stadig køre regionaltog mellem København og Rødby Færge hver anden time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.