MY Veterantog – Jyllandstur 2020

Lørdag den 5. september var det så blevet tur til årets Jyllandstur med MY Veterantog. Desværre blev turen i år ikke helt som tidligere på grund af corona, så for at mindske risikoen for smitte kunne der kun bookes 3 pladser i hver kupé. Så billeterne blev hurtig revet væk, og der skulle også benyttes mundbind/visir i toget. Så jeg valgte ikke at køre med toget i år, men blot følge det hele vejen i bil, til forskel for tidligere år, hvor jeg har været med noget af vejen.

Dette års tur startede ud i Odense, og turen gik så til Fredericia, Vejle, og Herning, hvor der blev lavet omløb. Fra Herning kørtes der så mod Silkeborg, Skanderborg, for at komme til Aarhus. Her blev der lavet omløb igen, og turen gik så til Langå, hvor der igen blev lavet omløb for at køre mod Struer. I Struer blev der efter et kort ophold lavet omløb, og der kørtes retur mod Odense over Herning og Vejle. 

Jeg startede ud med at fotografere toget ved Den Gamle Lillebæltsbro. Derefter kørte jeg til Thyregod, hvor solen stod rigtig flot. Så kørte jeg til Herning, hvor jeg lige nåede at få indkørslen med, og et par billeder af omløb. Så kørte jeg lidt uden for Herning, og fik et par billeder nær “Birk Centerpark Station”. Herefter gik turen ellers videre mod Laven og Ry, hvor jeg havde udvalgt et sted nær Alling. I Ry var der igen et kort ophold, så her blev det også til et par billeder. 

Så gik turen ellers mod Aarhus, hvor jeg fik et par billeder fra Frederiks Allé mod Aarhus Hovedbanegård. Efter der var foretaget omløb kørte jeg til mellem Hadsten og Laurbjerg, hvor jeg havde fundet et nyt sted der skulle prøves. Efter toget havde passeret her kørte jeg til lidt uden for Langå langs Gudenåen, hvor jeg fik et par billeder af toget på vej mod Struer. Desværre så drillede en fotosky, så det blev ikke helt så godt som jeg gerne ville have det haft til. 

Turen gik videre mod Struer i fuld fart, og jeg nåede netop frem til at kunne få et par billeder af toget lidt uden for Struer med Venø Bugt som baggrund. De næste billeder blev lidt uden for Holstebro, hvor toget køre over Holstebromotorvejen. Her drillede en fotosky desværre lidt igen. Så jeg kørte videre mod Gødstrup, hvor der til gengæld var fin sol. Herefter kørte jeg mod Give, hvor jeg havde planlagt et sted hvor banen passerede Midtjyske motorvej, men desværre måtte jeg droppe det sted, da majsmarken langs ikke var høstet, så billedet kunne rigtig blive ordenligt. 
I stedet kørte jeg til Give station, hvor det på trods af solen ikke stod helt rigtig, blev nogenlunde. 

Til slut kørte jeg mod Den Gamle Lillebæltsbro igen. Her var heldet med mig, da det lykkes at der næsten ikke var nogen biler på broen. Så et par rigtig fine billeder blev det her fra. 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.