MZ 1452 med Militærtog fra Esbjerg – Juni 2021

Mandag den 7. juni var jeg taget til Esbjerg havn. Her var en hel række af vogne læsset med såkaldte “Strykers”(panserede kampkøretøj) fra den Amerikanske hær. Amerikanerne skulle have fragtet disse og en del materiel til Polen, hvor de skal indgå i NATOs tilstedeværelse i Baltikum og Polen. Dagen før om søndagen blev det første tog med militærudstyr kørt af MZ 1452 til Padborg, hvor efter det blev transporteret videre med el-lokomotiv.

Jeg ankom netop til havnen, til at få et par billeder af MZ 1452 trille ind på terminal området efter de første vogne. Herefter blev det ellers til en hel del billeder af de to kørsler mellem havnen og stationen. Den fulde toglængde bestående af 25 vogne er nemlig for lang, til at man kan rangere det op på stationen på en gang, så der måtte køres to gange.

Da det begyndte at nærme sig afgang, kørte jeg til Jerne Station, som blev indviet tilbage i december 2020. Det var godt nok i direkte modlys, men sådan er det hele vejen mod Lunderskov. Efter toget var passeret her, kørte jeg straks til Lunderskov, og kom frem i nogle minutter før toget, til at få billeder af det under indkørsel.
I Lunderskov blev der så foretaget omløb, så der kunne køres videre syd på. Her kørte jeg til lidt nord for Vamdrup, hvor de sidste billeder er fra.

En kommentar

  • Svend Erik Christensen

    Det var et par spændende dage i Lunderskov i forbindelse med de to tog med amerikansk militær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.