Sydjyllands Veterantog – Kolding(Lunderskov) – Horsens

Lørdag den 6. oktober havde Historisk Samfund for Sydøstjylland arrangeret en tur mellem Kolding og Horsens for at fejre 150 året for indvielsen af jernbanen mellem Fredericia og Aarhus. 
Sydjyllands Veterantog var blevet bestilt til at køre turen, og dette blev udført med damplokomotivet TKVJ Nr. 12, samt med Veterantog Vest´s brune stålvogne. Der var undervejs stop i Fredericia, Børkop og Vejle, og ved stationen i Børkop blev festlighederne fejret med musik fra 6. Juli Garden, og der blev holdt taler. 

Jeg startede ud med at følge toget rangere til spor 2 i Lunderskov, og herefter se afgang fra Lunderskov. Dernæst kørte jeg mod Kolding station, hvor et par billeder blev taget, og da det nærmede sig afgang fra Kolding kørte jeg ud til Gudsø hvor de første billeder ude i det fri blev taget. Herefter et hurtigt smut forbi Fredericia banegård, og så gik turen ellers videre til lidt syd for Børkop. Efter toget var passeret her kørte jeg til Børkop station hvor der var et længere ophold, her var mange folk mødt op så der var det ikke rigtig til at komme til, så turen gik hurtigt videre til Brejning.
Derefter kørte jeg mod Vejle, hvor jeg fik et par billeder af udkørselen, da jeg desværre ikke nåede at ankomme til at få indkørslen med. Herefter kørte jeg så mod Horsens, hvor jeg havde placeret mig i udkanten af byen ved en bro. Herefter gik turen til stationen i Horsens, hvor der blev fyldt vand på TKVJ Nr 12, og der blev foretaget omløb. Herefter var der godt med tid til afgang, så jeg kørte mod Eriknauer, hvor jeg så afventede toget. Efter den var passeret ved Eriknauer kørte jeg mod Vejle, og så mod lidt syd for Børkop(desværre ingen billeder her fra), og til slut blev det fra Taulov.

Oprangering: 
TKVJ Nr. 12, CLE 1672, Buh 50 86 89-25 704-8, Bhl 50 86 29-25 401-4 samt HBS H 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.