Sydjyllands Veterantog – Ry fejrer 150 års Jubilæum

Lørdag den 1. maj var jeg taget til Ry/Laven, da der i forbindelse med fejlring af Ry´s 150 års Jubilæum kørtes med Veterantog. Det var Sydjyllands Veterantog som kørte med damplokomotivet TKVJ Nr. 12, og deres fine vogne. De ankom til Silkeborg fredag aften, hvor jeg også fulgte dem til(billeder her fra kommer op senere).
Der var planlagt 5 dobbeltture i løbet af dagen, men desværre var der problemer med TKVJ Nr. 12, ved den sidste kørsel. Så i stedet for at køre retur til Ry, måtte man forsætte til Silkeborg fra Laven. Ærgerligt, men sådan kan det desværre gå, med sådan en gammel dame. Det forlyder der så i morgen søndag køres med diesellokomotivet DL 11.

Jeg startede ud med at køre til Silkeborg, hvor man var i gang med at klargøre til dagens kørsel. Det blev dog ikke til nogle billeder her fra, da vejret til at starte med var noget gråt. Så jeg kørte til dagens første planlagte fotosted ved “Gammelkol”, som er en høj, der ligger lidt før Laven.

Efter toget var passeret her, kørte jeg lidt efter Laven, og ventede så på det første ret vendte tog skulle komme forbi.
Det blev til et okay billede, med Himmelbjerget og tårn, som baggrund. Efter toget var passeret her, kørte jeg til Laven Station, og fik et par billeder imens der blev foretaget omløb med TKVJ Nr. 12. Da der blev kørt retur, havde jeg placeret mig mellem Laven og Alling.

Så kørte jeg ellers til Ry Station, og sikke et menneske mylder, så efter et par hurtige billeder kørte jeg videre. Det næste sted var lidt før Alling, som også blev ganske godt, og med Himmelbjerg/tårn på en af billederne. Efter dette kravlede jeg op på bakken over for Laven, og blev der til der var rørt retur igen mod Ry, samt til næste tog ankom til Laven. Hjejlen kom også et smut forbi. Så det blev til et par billeder af de 2 gamle damp damer sammen. Hjejlen fra 1861, og den noget yngre TKVJ Nr. 12 fra 1916.

Efter dette kørte, jeg så en tur til Himmelbjerget. Det blev til et par billeder af toget på vej mod Laven, og ved Laven Station. Det kunne have været bedre, hvis ellers solen havde været med der. Herefter gik turen tilbage til Ry, hvor jeg fik billeder af toget lidt efter “Kvickly”. Først hvor det var på vej retur til Ry, og herefter retvendt mod Laven. Jeg kom hurtigt videre, og nåede lige til Laven før det ankom der, og fik et ganske fint billede der fra.

Tilslut, kørte jeg til hvor jeg startede, nemlig “Gammelkol”, hvor de sidste 3 billeder er fra.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.