Sydjyllands Veterantog – Transport til Silkeborg – April 2021

Fredag den 30. april var jeg taget syd på for at følge Sydjyllands Veterantog der skulle køre materiel tog fra Lunderskov til Silkeborg. Materiellet skulle bruges i weekenden til kørsel mellem Ry og Laven, i forbindelse med 150 års jubilæum for Ry. Jeg startede ud med at fotografere toget ved Ejstrup, og kørte herefter mod Taulov, hvor det næste billede er fra.

Så kørte jeg videre til lidt nord for Fredericia, ved Stallerup, hvor det blev til et billede fra. Herefter gik turen mod Vejle, hvor toget kom til at holde for stop til indkørsel, så der var fint med tid. Det gik dog noget træt med at komme igang, så damplokomotivet TKVJ Nr. 12 som også var med så ud til at arbejde en hel del for at trække toget. Da der var et lille ophold i Vejle, kunne jeg fint nå videre til Grejsdalen, hvor næste billede så er fra.

Efter dette kørte jeg mod Gadbjerg / Give, hvor jeg ved Tykhøjetvej ventede i et godt stykke tid, og toget så endelig kom. Jeg kørte så videre mod Brande(Ingen billeder her fra, da de ikke blev så gode). Her havde jeg et kort snak med lokomotivfører, der kunne fortælle de nogle steder var nede at køre 30 km/t pga toget var for tungt, i forhold til planen var lavet til 60 km/t. Så kørte jeg så videre til Fasterholt og til slut Herning. Toget var godt 1½ time forsinket ankommet til Herning, i forhold til hvad planen sagde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.