TME 1524 med ståltog til Frederiksværk – April 2023

Lørdag den 1. april var jeg som tidligere skrevet tagen tur til Sjælland i forbindelse med DMJU udstilling. Fredagen aften forlød det at der i den næste periode ville blive kørt “Ståltoget” i dagslys, på grund af der om aftenen/natten skulle køres slibetog. Så det passede jo helt perfekt med at efter jeg om formiddagen havde deltaget i DMJU´s udstilling, kunne se ståltoget køre til Frederiksværk. Toget udgår fra Høje Taastrup, og kører til Helsingør, hvor der foretages omløb, for derefter at køre til Snekkersten, og over Lille nord/ Frederiksværkbanen til Frederiksværk.

Jeg startede ud med at følge toget fra Taastrup, som passede helt perfekt i forhold til mit tidligere arrangement på dagen. Efter have taget et par billeder af toget her, kørte jeg til lidt nord for Vedbæk som ligger på Kystbanen. Efter et par hurtige billeder her, kørte jeg til Helsingør, hvor det blev til en række billeder imens der blev foretaget omløb. Derefter kørte jeg til Kvistgård, hvor man fra en bro har et fint overview ud over banen og den lille hyggelige stationsbygning. Så gik turen ellers videre, og da det er første gang jeg var på denne strækning, var det selvfølgelig spændende at se om de planlagte steder hjemme fra, var gode når det kom til stykket. Det næste planlagte sted var lidt uden for Skævinge, og solen stod helt perfekt her på den åbne strækning.

Efter toget var passeret her, kørte jeg mod Frederiksværk, og ankom på samme tid som toget. I Frederiksværk blev det til en hel række billeder imens der blev rangeret med de 20 vogne som var med fra Høje Taastrup. Med tilbage til Høje Taastrup skulle 16 vogne, og de sidste billeder blev taget langs kysten ved Frederiksværk af toget på vej retur.

4 kommentarer

 • carsten

  kunne godt tønke mig at vide hvornår sråltoget kommmer tilsnekkersten har forgøves vøret forbi flere gang men uden held

  • Simon Mosbjerg Mørch

   Hej Carsten

   Det er noget forkelligt hvornår det kører, og jeg har kun oplevet det den ene gang(af gode grunde, da jeg bor i Jylland).

   Den sidste melding jeg har på en tid, er fra fredag den 14/07 hvor den var igennem Valby 18:53.

 • Tobias

  Hej Simon,

  Hvad gør ståltoget når det kommer til Hellerup?
  Kører toget gennem røret ved Nørreport station – eller kører det af S-banen (F-togs linjen) til Ny Ellebjerg uden om Indre By?

  Vh, Tobias

  • Simon Mosbjerg Mørch

   Hej Tobias

   Jeg er ikke 100% sikker, men er ret sikker på det kører igennem røret på Nørreport station.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.