TME 1526 med gods til Rønland 25-04-2023

Tirsdag den 25. april havde jeg taget dagen fri for at se diverse godstog samt der ud over se godstoget til Rønland. Desværre så sætter det nye signal system ERTMS en stopper for at godstoget til Rønland kan køre i dagstiden, da ingen gods lokomotiver endnu er klar med ETCS. Så enten skal toget fremover kører i en spor spærring, eller hvad værre er, så bliver det flyttet til lastbiler.

Jeg startede ud med at følge toget fra Kolding fjord, hvor det blev til et par billeder af TME 1526 med de 6 vogne på krogen. Derefter kørte jeg til Guldager, hvor toget i følge planen skulle krydse med Arriva. Det holdt så efter et par hurtigere billedere kørte jeg til en vej langs banen lidt efter Guldager, hvor det blev til et par billeder af toget ved Guldager´s I-signal.

Derefter kørte jeg til Skjern station, og afventede toget skulle komme her til. Det blev til et enkelt billede her fra. Derefter kørte jeg jeg lidt nord for Skjern, hvor det blev til et par fine billeder af toget vej videre hvor solen kiggede frem. Så gik turen videre mod Ulfborg, hvor det også lige lykkes at nå frem til, da der her skulle krydses med en af Midtjyske Jernbaners Desiro tog. Efter dette kørte jeg til lidt uden for Bækmarksbro, hvor det blev til et fint billede med en rapsmark i blomst som baggrund.

Så kørte jeg til Lemvig, hvor det blev til en række billeder imens der blev foretaget omløb. Da det begyndte at nærme sig tid til afgang, kørte jeg til Heldum kirke lidt uden for Lemvig, hvor det blev til et par billeder fra. Derefter kørte jeg til klitten nær ved Vrist, hvor det også blev til et par fine billeder i det noget blæsende vejr. Og efter toget så var passeret her, kørte jeg til Rønland, hvor FMC som er kunden til dette godstog har til huse. Herfra blev det til en hel del billeder også. Efter toget havde rangeret vognende på plads, og retur godset var kommet på krogen kørte jeg til Harboøre, hvor det blev til et par billeder af toget med FMC i baggrunden. Efter dette kørte jeg til Strande, hvor toget afventede en krydsning.

Herefter igen retur til Lemvig, og lidt flere billeder imens der igen blev foretaget omløb. Jeg kørte derefter til lidt før Bækmarksbro, hvor det igen blev til et raps billede, og til slut et par billeder fra Bækmarksbro, hvor toget havde et længere ophold.

2 kommentarer

 • Jørgen Møller Andersen

  Hej Simon

  Det ser ud til at have været en super god tur. Mange gode billeder.

  Hvis du har en køreplan, vil jeg meget gerne have den.

  Hilsen Jørgen

  • Simon Mosbjerg Mørch

   Hej Jørgen

   Tak, det var en rigtig god tur.
   Jeg har ikke en præcis køre plan, anden et de typisk er ved Kolding omkring 13 (nogen gange allerede 12.30).
   Der ud over er der typisk ophold i Guldager og Skjern.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.