Trafikdag på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm – 11-05-2024

Lørdag den 11. maj var en god ven og jeg taget turen til Sjælland til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. På dagen var der intensiv trafik på museets sporområde, og der kørte en hel del forskellige typer sporvogne i løbet af dagen. Musset har to forskellige typer spornet, ca. 300 meter med meterspor som der går fra parkeringens pladsen til museet, så når man ankommer tager man en sporvogn, for at komme ind på selve museet. Ud over dette har de en længere strækning på godt 1,5 km med normal spor, som går fra selve museumsområdet og ind i Højbjerg Skov, hvor der er et par stop undervejs, og ellers ender ved en plads, hvor der står en cafevogn. Sporet i skoven er anlagt hvor der tilbage i 1936 har været den Sjællandske Midtbane, og man kan også se en fin gammel vejbro der fra.

Ud over der blev kørt med forskellige sporvogne, så blev der også kørt med flere gamle busser, og der var veteranbiler opstillet i “Valby Langgade” hvor der også er en masse forskellige butiks facader for at skabe et miljø fra 1940-1970.

Det var mit første besøg på museet, og helt sikkert ikke mit sidste. Det er et rigtig hyggeligt sted, og jeg er dybt imponeret over hvor meget kørende materiel de har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.