Tysklandtur 2020 – Søndag – Elstertal Express

Så er vi kommet til søndag den 4. oktober. Her havde vi oprindelig planlagt at se “Heizhausfest” i Chemnitz, men på grund af Corona var der et noget skrabet program. Der var dog en kørsel med damplokomotiv til Stollberg, men vi vurderede at strækningen ikke ville være for god at fotografere. 

Så istedet for fulgte vi “Elstertal Express” med BR 41 1144-9, som kørte fra Gera til Bad Brambach og retur. Normalt køres der helt til Cheb i Tjekkiet, men på grund af Corona restriktioner var dette ikke muligt. 
Så vi kørte tidligt om morgen fra vores overnatning lidt nordøst for Berlin til Wünschendorf. 

Her havde vi planlagt det første fotostop, da der på stationsområdet var armsignaler at finde. Det blev både til et par billeder ved ankomst, samt igen da der var afgang efter krydsning. 
Så kørte vi ellers videre til byen Greiz, hvor det også blev til et par billeder, samt med slottet “Unteres Schloss” i baggrunden. Vi kunne dog godt have undværet den ikke så kønne mobilmast. 
Derefter kørte vi videre mod Oelsnitz, hvor der igen var ophold i forhold til krydsning. Her fra blev det også til et par fine billeder. 

Vi kørte nu mod Bad Brambach, og nåede lige ankomme i samme minut som det ankom til stationen. Efter godt 5 minutter, og alle passagerer var stået af toget, kørte toget videre mod Cheb for at blive vendt på drejeskiven. Vi kunne desværre ikke følge med der, så tiden gik med at få noget mad at spise, samt finde en sted at fotografere toget før det kom retur til Bad Brambach. 

Vi fandt en fin kurve, som dog godt kunne have været lidt mere åben, men det blev ganske fornuftigt. Efter toget var passeret her, kørte vi til lidt uden for Adorf. Desværre blev mine billeder ikke gode her fra, da jeg havde fået fokuseret forkert, så disse er kasseret. Så vi kørte videre til lydt syd for Wünschendorf, hvor banen passerede floden over en bro. Desværre var solen kommet lidt for langt ned, så der var kun sol et par enkelte steder. 

Til slut kørte vi i udkanten af Gera, hvor vi fik de sidste par billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.