Tysklandtur 2022 – Fredag – Mukran

Fredag den 10. juni gik turen endnu en gang til Tyskland, og denne gang var destinationen Tysklands største ø: Rügen. Turen startede ud tidlig ud om morgenen, hvor kursen blev sat mod Sjælland. Her skulle de to faste rejsekammerater nemlig samles op i henholdsvis Ringsted og Fensmark. Så efter have fået pakket bilen, gik turen syd på mod Gedser, hvor fra vi skulle sejle til Rostock klokken 11.00.

Efter være kommet i havn i Rostock, kørte vi mod byen Stralsund, hvor broen er som forbinder fastlandet og Rügen. Vi valgte at følge “landevejen” istedet for motorvejen, da vi derved kom til at køre langs den enkeltsporede strækning mellem Rostock og Stralsund, hvor der om lørdagen ville køre en BR 01. Faktisk præcis den samme BR 01 (01 509-8) som vi for nogle år siden så i Pasewalk, og blev snydt for på Rügen.
Så under vejs på ruten blev der tjekket mulige fotosteder.

Efter have kommet til “Bergen auf Rügen” hvor vores hotel lå, kørte vi til havnebyen Mukran.
Her findes et stort jernbane område, hvor der findes både normal spor, og 1.524 mm bredspor på havne området. Tilbage da det hed Sovjetunionen havde området sin storheds tid. Her anløb der færger med godsvogne øst fra, og disse blev enten omladet eller fik skiftet bogier, så de kunne forsætte deres rejse videre ud i Europa. Et imponerede stort område, som desværre lider af forfald.

Det meste af området nu her ligger øde hen, og fungere som langtidsopbevaring af gammelt jernbane materiel inden det kommer til ophuggeren. Af materiel kan nævnes dobbeltdækkervogne, ellokomotiver af typen; BR 139, BR 140, BR 162, togsæt BR 611, og sikkert også en helt masse andet.
Der var dog også noget nyt, da på det normal sporede område ved færgehavnen, nemlig flere af togsættet af typen Talent 3, som er bygget til ÖBB af Bombardier. Ordren skulle dog vist være annulleret på grund af problemer med dem, så de venter formentlig også deres videre skæbne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.