Tysklandtur 2023 – Weißeritztalbahn

Så er vi kommet til lørdag den 20. maj, og denne dag stod den på Weißeritztalbahn. Weißeritztalbahn er den anden ældste smalsporsbane i Sachsen, og udgår fra Freital-Hainsberg nær ved Dresden, til den lidt større by Dippoldiswalde, og har så endestation i Kipsdorf.

Vi startede ud med at følge toget fra byen Malter, hvor der er en fin ældre stenbro som toget passere. Derefter kørte vi videre mod Dippoldiswalde, hvor det blev til et billede i udkanten af byen. Så videre til Schmiedeberg, og derfra et par billeder. Herefter videre til Kipsdorf, hvor der blev foretaget omløb, og toget kørte så retur mod Freital-Hainsberg. På retuen blev det til et par billeder igen i Schmiedeberg, denne gang hvor toget passere over en fin viadukt.

Så kørte vi til lidt uden for Dippoldiswalde, hvor toget passere en dæmning i baggrunden, herfra blev det til et par billeder, og turen gik så til Coßmannsdorf, og et enkelt billede her fra.

Derefter var det tid til noget mad, og middagsmaden blev indtaget i Dresden midtby.
Om eftermiddagen kørte vi igen op til Kipsdorf, og herfra lidt flere billeder af toget på stationen.
På returen først et billede i udkanten af Schmiedeberg, og derefter til slut fra Malter, denne gang på den anden side af vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.