Tysklandtur – April 2024 – Dresdner Dampfloktreffen – Lørdag

Så er vi nået til lørdag den 13. april, og jeg startede dagen tidlig ud med at køre mod nordøst til Schwarzheide Ost, som ligger nær ved Senftenberg. Her afventede jeg det første af dagens 4 særtog fra forskellige byer rundt i Tyskland til Dresden. Det første toget kørte fra Cottbus, og var med 41 1144 i front mod Dresden.

Efter at 41 1144 var passeret, kørte jeg til en lille by syd for Frauenhain. Her blev det til et par fine billeder igen af 41 1144. Så kørte jeg lidt nord på mod Prösen Ost, som er lidt nord for Frauenhain. Her afventede jeg så nummer 2 særtog, nemlig 03 2155-4 som kørte fra Berlin til Dresden. Efter toget var passeret, med BR 232 601-5 (Ludmilla) bagerst, var der en del tid til det næste særtog kom. Så vente tiden blev brugt på at få noget frokost og se nord for Weinböhla. Da toget blev noget forsinket, måtte jeg vælge et lidt andet sted end først planlagt, da solen efterhånden ikke stod helt optimalt det første sted.

Endelig kom toget så med de 2 damplokomotiver 01 1104 + 35 1097 i forspand. Toget havde startet ud i Staßfurt, og fra Magdeburg, var det så med de to i front. I bagenden af toget var BR 218 467-9.
Efter toget var passeret kørte jeg lidt nærmere Weinböhla, og her afventede jeg så 50 3501 + 023 058-1, igen i forspand. Toget kom fra henholdsvis Meiningen / Würzburg, og blev så samlet i Weimar.

Herefter kørte jeg ind til Bw Dresden Altstadt e.V. (Eisenbahnmuseum Dresden), hvor fra det mest blev til video, da der var alt for mange mennesker til at få nogle fornuftige billeder 🙂 En video der fra kan ses her.

Om aftenen kørte 01 1104 retur mod Magdeburg, og igen var jeg taget lidt nord for Weinböhla for at fotografere toget. Det blev til et par fine billeder i den fine aften sol. Lidt senere kørte 41 1144 også retur mod Cottbus, og det blev til et par billeder af toget samme sted. Jeg havde planlagt at fotografere BR 232 601-5 med toget mod Berlin, men desværre kom der et godstog i det andet spor som dækkede for det, så det blev desværre til ingen billeder af det, men det lød godt da den kom summende forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.