Tysklandtur – April 2024 – Dresdner Dampfloktreffen – Torsdag

Torsdag den 11. april var jeg stået tidligt op om morgenen, og havde satte kursen syd på mod Tyskland. I weekenden den 13-14 april, skulle det 16 Dresdner Dampfloktreffen nemlig afholdes, og i dagene op til ville der også være en række kørsler med damp, samt der var selvfølgelig også tid til at få set en masse godstog.

Jeg startede ud med at køre direkte hjemme fra til Großkorbetha, som ligger lidt vestligt i forhold til Leipzig. Det var ikke mit første besøg ved Großkorbetha, da jeg også var forbi her sidste år. Det blev til frokost pause her, og så ellers spotte godstog ind til ca. 13.30 hvor BR 58 111 (BR 58 311) samt 77 250 ville have et kort ophold ved stationen. Da det begyndte at nærme sig tiden, kørte jeg lidt syd for, hvor jeg fandt et sted hvor solen var nogenlunde. Efter toget var passeret her, kørte jeg så til Bad Dürrenberg, hvor jeg havde set hjemme fra, at der var en fin jernbanebro over floden Saale. Igen stod solen ikke 100% spot on, men billederne blev da ok.

Herefter kørte jeg mod Dresden, for at undersøge et par mulige fotosteder til de næste dage, tjekke ind på hotellet og så ellers spotte godstog, – mere her om i næste blogpost.

Om aftenen var det meningen at jeg igen ville have set BR 58 111 + 77 250 ved Oschatz, men var toget plus, så det havde allerede passeret da jeg ankom, hvilket jeg desværre først fandt ud af efter have ventet 1 times tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.