VIKING-Rail – Prøve container tog Aarhus-Aalborg – 27-03-2024

Onsdag den 27. marts kørte VIKING-Rail med MX 1023 + 1833 et prøve godstog bestående af 15 bærevogne læsset med containere. Hvad der præcis skal læsses i containerne i Aalborg, er jeg ikke klar over, men man kunne måske gætte på om det er fiskemel, da containerne minder om dem som blev brugt den gang der kørte fiskemel fra Skagen.

Jeg har taget tidlig afsted om morgenen i god tid, og ved en 8 tiden var jeg lige nede på Aarhus Havn ved APM Terminalen, for at se om man kunne se toget allerede. Det kunne man, og det holdt tændt, så jeg valgte at bevæge mig mod det første udvalgte fotosted, da jeg gerne ville undgå at misse toget der. Det første sted jeg havde planlagt var på Ringgadebroen. Når toget køre fra Aarhus H mod nord, kommer det nemlig op på en viadukt, og her ville jeg gerne have et par billeder af et godstog, inden det hele bliver plastet til med master.

Lidt i 9 forlød det så at toget fra på vej op fra havnen, og det kørte så kort tid efter igennem Aarhus H, og det blev til et par fine billeder her fra. Derefter kørte jeg nord på mod Randers, hvor jeg havde udset mig et sted lidt vest for Randers. Her er der allerede kommet master op i den ene side af strækningen, og der var et par Banedanmark folk igang med noget arbejde. Efter toget var passer her, kørte jeg til nord for Hobro, hvor jeg havde udset mig en fin kurve. Et rigtig fedt sted, som jeg helt sikkert må forbi igen.

Derefter kørte jeg til Ellidshøj, hvor toget kom til at holde for signalet lige før, så der blev til en del billeder her fra. Efter toget var passeret her, kørte jeg til Østerådalen, som er en del af strækningen der går ud mod Aalborg Østhavn. Imellem tiden var toget kommet til Aalborg, hvor der blev foretaget dobbelt omløb. I Østerådalen mødte jeg et par gode ligesindede, og her blev til hyggelig vente tid her, i godt selskab inden toget passerede forbi.

Så gik turen hurtigt videre ud mod Gistrup, hvorfra det blev til et enkelt fornuftigt billede. Herefter kørte jeg mod Rørdalsvej, og fik et par billeder af toget her. Til slut er vi nået til Langerak, hvor toget bliver rykket ind på Terminal 4/5 som er Aalborgs Container Terminal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.