Y-Tog og værkstedsbesøg ved Midtjyske Jernbaner – 01-07-2024

Mandag den 1. juli var jeg taget en tur ud vest på til VLTJ (Midtjyske Jernbaner). Jeg havde nemlig en aftale omkring at lave en førerumsvideo fra en af deres Y-Tog mellem Vemb-Lemvig-Thyborøn, da det jo desværre snart begynder nærme sig en ende for Y-tog, da batteritogene på sigt er på vej til strækningen.
Jeg startede ud i Vemb, hvor jeg fik monteret min GoPro i førerrumet på “Kysten”. Herefter kørte jeg ud på strækningen mellem Amstrup og Bækmarksbro, hvor det blev til et par fine billeder af toget.

Derefter kørte jeg til Lemvig, hvor “Tangen” allerede holdt, som var kommet fra Thyborøn, og efter kort tid ankom så også Kysten, og jeg kunne flytte min GoPro hen i den anden af toget, så det var klar til at køre mod Thyborøn. Derefter kørte jeg ud mod Rønland, og fik et par billeder af toget her ved.
Så gik turen ellers mod Thyborøn, hvor jeg blev genforenet med min GoPro. Da Kysten kørte retur mod Lemvig fra Thyborøn, fik jeg et par billeder af toget i udkanten af byen, og så kørte jeg ellers mod Strande, hvor en fotosky desværre gjorde at billedet med kreaturerne kunne have været bedre.

Så kørte jeg til mellem Ramme og Fåre, hvor jeg fik et par billeder af Kysten igen. Derefter kørte jeg til mellem Vrist og Harboøre, og fik et par fine billeder af Tangen med en flot blomstermark i forgrunden.
Herefter var det tid til besøg ved de flinke flok på værkstedet i Lemvig, hvor Tørfisken også blev startet op, og fik lov og stå at brumme lidt. Sidste torsdag den 27. juni blev Tørfisken (MX 26) nemlig endelig godkendt med ETCS udstyr. Processen har taget 2½ år, så den var været længe ventet, og herligt den endelig kan komme ud og trille igen.

Dagens sidste billeder blev igen fra omkring Rønland og i udkanten af Thyborøn, da skyerne begyndte at blive for tætte, og jeg satte kursen hjem ad igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.