Danmarks Jernbanemuseum – Flytning af materiel til Vojens – 20-04-2024

Som tidligere beskrevet kort så kørte Danmarks Jernbanemuseum torsdag nat til fredag mod Struer fra Langå, for at hente Struer Jernbaneklubs materiel. Der er lavet en aftale omkring lang tids udlåning af dette til Veteranbanen Haderslev Vojens. Materielet der blev flyttet bestod af 11 enheder: BD, Bg, 2 x Dh, 2 x Gs, MH 304, ML 27(Køf), QG, ZE og VaGJ M 1. Meget af materielet trænger til lidt mere end en kærlig hånd, men MH 304 har det faktisk ganske godt. Den må dog ikke køre endnu, da den ikke er under revision, men til start vil der arbejdes på at få den godkendt som arbejdskøretøj.

Lørdag morgen var Danmarks Jernbanemuseum ankommet til Fredericia, efter have kørt den lange vej med 25 km/t fra Struer ved aften tid mod Fredericia over Herning/Vejle. Sidst på eftermiddagen om lørdagen den 20. april kørtes der så fra Fredericia mod Vojens. I løbet af dagen havde toget holdt i sporet ud mod Carlsberg.

Jeg startede ud med at følge toget fra Carlsberg, og det blev til en del billeder der fra, i det noget skiftene vejr. Efter toget var kørt mod Fredericia station, forsatte jeg hurtigt videre til Hannerup Skov som ligger i udkanten af Fredericia mod Taulov. Derefter kørte jeg så syd på mod Vojens, men gjorde dog stop ved Kestrup, hvor de næste billeder er fra.

Herefter gik turen hurtigt videre mod Vojens station, hvor man var i gang med at gøre klar til at foretage omløb med MY 1135. Efter omløb var foretaget blev stammen trykket ud i et side spor mod Cembrit
Derefter blev VaGJ M 1 koblet fra, som havde været næsten bagerst i stammen. Herefter blev der rangeret lidt frem, og resten af stammen blev trykket til bage i andet sidespor som går langs hoved sporene mod syd.

Efter lidt tid afgik Danmarks Jernbanemuseum så mod nord med MY 1135 + de brune vogne, og Veteranbanen Haderslev Vojens kunne glæde sig over de nu havde en helt del mere materiel at gøre med.
Lidt til ære for de op mødte fotografer så blev MH 304 startet op, en video fra det kan ses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.