Danmarks Jernbanemuseum – Kørsel med MY 1135 til Aalborg – 22-04-2023

Lørdag den 22. april 2023 kørte Danmarks Jernbanemuseum med MY 1135 og de brune vogne(AC 42 + BU 3703 + CC 1132 + AX 393) fra Odense til Aarhus og videre til Aalborg og retur.
I Skørping var der et længere ophold, hvor der blev fortalt omkring hvordan jernbanetrafikken mellem Hobro-Ellidshøj afvikles manuelt, men der fra 2024 vil blive erstattet af det nye signalsystem ERTMS.

Jeg startede ud ved Den Gamle Lillebæltsbro, hvor det denne gang lykkes at få et billede med sol på hele broen, i forhold til sidste gang jeg var forbi. Vejret var generelt rigtig fint det hele lørdagen, så det var jo en fornøjelse. Efter toget var passeret her, kørte jeg til mellem Stilling og Hørning, hvor jeg længe havde overvejet et nyt fotosted, og nu skulle det så prøves. Desværre fra tidligere gange, havde der været mere vand i søen i forgrunden, så det kunne have været bedre end det blev.

Derefter kørte jeg et meget hurtig smut ind forbi Aarhus hovedbanegård, men der var allerede foretaget omløb, så det var modlys billeder, så jeg kørte hurtigt videre mod Randers. Her havde jeg udvalgt den blå bro til næste fotosted, og det blev til et par herlige billeder. Det eneste der lige manglede, var at vandet var lidt mere roligt, så der formentlig havde været en pæn spejling. Så efter toget var passeret kørte jeg til Skørping hvor der var godt 1 times ophold. Herfra blev det til lidt forskellige billeder, og blandt andet fra førerrummet på MY 1135.

Da det begyndte at nærme sig afgang kørte jeg til Støvring, hvor banen igen samler sig. Det blev til 3 billeder herfra, og desværre i ret kraftig modlys. Efter dette kørte jeg mod Aalborg, og havde forventet toget holde ved perron på stationen. Dette gjorde det desværre ikke, så i stedet ventede jeg på vejbroen over banen. Desværre blev der først til sidst trykket tilbage, og jeg kunne herefter tage billeder af toget ved stationen. At det så sent, gjorde desværre jeg missede det næste planlagte fotosted, da toget skulle køre fra Aalborg. 🙁

Så jeg kørte mod Hinnerup, hvor jeg fik et par fine billeder af toget på vej mod Aarhus.
Til slut kørte jeg til Ringgadebroen, hvor det også blev til et par gode billeder med byen som baggrund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.