MY Veterantog – Odense-Tønder 2022

Lørdag den 14. maj kørte MY Veterantog mellem Odense-Tønder-Odense, som den første Jyllands tur i år 2022. Senere på året er der også planlagt tur til både Aarhus, og til Vestjylland(Lemvig). Oprangeringen denne gang bestod af selvfølgelig af MY 1126, og så de 3 vogne; B 332, BD 029, BN 705.

Jeg startede ud med at følge toget fra Snoghøj(Den Gamle Lillebæltsbro), og dagen startede godt ud med at toget passerede broen i flot solskin, med nogle ellers noget truende skyer i baggrunden.
Herefter kørte jeg så mod Esbjerg, men det blev ikke rigtig til nogen fornuftige billeder her fra, da det er plasteret til med master der. Så da der var foretaget omløb, kørte jeg mod Gredstedbro, hvor banen går kongeåen. Så kig turen videre syd på, og lidt syd fra Skærbæk lykkes det med nød og næppe at komme foran toget igen, og taget et par billeder. Det blev så også dagens eneste sted hvor en fotosky drillede heldigvis.

Turen gik videre mod Tønder, og nær ved “Tønder Industrispor Nord” blev de næste par billeder taget.
Så kørte jeg til Tønder station, hvor det blev til en række billeder imens der blev foretaget omløb.
Toget skulle nemlig mod Bredebro, da jeg gætter på der ikke var plads til at det kunne holde i længere tid ved Tønder. Efter have været ved Tønder station, kørte jeg igen til “Tønder Industrispor Nord” og fik et par billeder af toget mod Bredebro. Dernæst en række billeder fra Bredebro, imens der blev foretaget omløb, og toget holdende i spor 2.

Derefter var der en god times tid til at der igen skulle køres mod Tønder, så tiden blev brugt på at udforske om der var nogen raps marker der var op af banen. Det lykkes heldigvis at finde en, og her fra blev det til et par billeder, da toget igen kørte mod Tønder. Herefter et par billeder af toget på vej mod nord ved et lille hus ude på landet.

Lidt syd for Ribe nåede jeg igen lidt foran toget, så her blev det også til et par billeder i det flotte landskab. Nord for Ribe blev det også til et par billeder, da jeg kom foran toget igen, da der var et lille ophold ved Ribe, da et sydgående Arriva tog skulle krydses.

Så kørte jeg mere nord på mod Esbjerg, hvor jeg tidligere på dagen havde udset mig en sø(formentlig tidligere grusgrav?), og her blev det til et par skønne billeder, først af toget på vej mod Esbjerg, og senere på vej mod Odense.

Dagen sluttede af ved Ejby, hvor det sidste billede af MY Veterantog denne dag blev taget. Desværre passerede et vestgående DB Cargo godstog samme tid, så det blev ikke helt optimalt.

2 kommentarer

 • Thorben

  Hej Simon Tog
  Tak for en stribe meget flotte billeder – en imponerende indsats, som du har haft for at få skud fra hele den temmelig lange strækning.
  Jeg kan fortælle dig, at vi som passagerer på toget hyggede os – det var en meget vellykket tur.
  mvh. Thorben

  • Simon Mosbjerg Mørch

   Hej Thorben

   Mange tak for de pæne ord, det kræver også en god portion planlægning, og så var solen også rigtig flot med på dagen 🙂
   Jeg har også været med flere gange tidligere, og ja det er altid en fornøjelse.

   Mvh
   Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.